CHP Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 10 kadın, baskı gördükleri gerekçesiyle partideki görevlerinden istifa etti.
'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
İstifalarını vermeden önce kadınlar adına konuşan Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme, "Ne yazık ki günümüzde Genel Başkanımızın sözlerine kulak tıkayan, duymazdan gelen, bildiğini okuyan, yargı üzerinden yaptırım uygulamaya çalışan, bir kadınla konuşma nezaketini, inceliğini içselleştirememiş yöneticilerimiz var. Binbir emeğin karşılığı ürünü olan çalışma dosyası raporlarımız, ‘kayıp' dediğimizde; ‘Lüzumsuzları çöpe attık’ bilmişliğiyle karşımıza çıkıveren yöneticilerimiz var. Çalışma dosyalarımızın akıbetine uğramasın diyerek son toplantının ardından yanımıza aldığımız karar defterini, ‘Şu saate kadar getirmezseniz, tutanak tanzim ettik. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız’ tehdidini en üst perdeden sallayan yöneticilerimiz var” dedi.
‘GERÇEKTEN UTANIYORUM’
Yaptıkları çalışmalar ve seçim başarısının ardından böyle bir muameleyi hak etmediklerini söyleyen Kadın Kolları Yöneticisi Meral Bilim, "Canla başla çalıştık, şahsa çalışmadık. CHP’ye çalışıyoruz, gene de çalışırım bir CHP kadını olarak. Ama biz hiçbir zaman destek görmedik. O yüzden başkanımla, arkadaşlarımla karar verdik ve istifamızı veriyoruz. Bir bayan olarak gerçekten utanıyorum. Atatürk’ün ilkeleriyle ilelebet devam etmeye her zaman için varım” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların ardından kadınlar, CHP İl Başkanlığına giderek istifalarını sundu.
|